top of page

Guanyadors del I Concurs de Fotografia de la Construcció

Primer premi "El blau del cel"

 

Autor: Jesús Marina Barba (Sevilla) · Artista visual, Investigador, Fotògraf i Professor titular de la Universitat de Granada.

Data i ubicació de la foto: 31-gen-2022 Sevilla (España)


"A _marina_morón pensem l'arquitectura com imatge, un procés que interrelaciona de manera contínua representació i percepció. Des d'aquesta perspectiva, la construcció es converteix en categoria conceptual, en transcendir el material i ser àmbit d'expressió i experimentació.

Cada any a Sevilla es construeix durant mesos una ciutat que serà habitada per la festa set dies, en una història repetida de ficcions i aparences que s'embasten i descusen com a identitat vital."

 

Segon premi "La meva mansió"

 

Autor: Arturo López Illana (Madrid) · Funcionari, Fotògraf i Viatger.

Data i ubicació de la foto: 3-feb-2020 Abomey (Benín)

"Quan em vaig creuar amb l'escena, em va deixar impressionat veure a un senyor pujat a cavall sobre una torrassa, amb la seva jaqueta i una expressió elegant, com rebia el fang que li llançaven i a poc a poc l'emmotllava amb les seves mans. Va ser un moment dels que t'alegren un viatge.

Quan vaig llegir les bases del vostre concurs, no ho vaig dubtar, em vaig recordar d'aquesta imatge i del senyor que construeix castells i us la vaig enviar."

 

Tercer premi "Construint un cercle"

 

Autor: José Ramón Luna de la Ossa (Tarancón - Cuenca) · Tècnic Superior d'Arts Plàstiques i Disseny en Fotografia Artística.

Data i ubicació de la foto: 6-abr-2022 Belinchón (Cuenca) "Dos aspectes em van motivar a participar en el concurs, en primer lloc la meva passió per la fotografia i la possibilitat de poder observar detingudament un instant fugaç, en segon lloc el tema proposat, la construcció és una matèria tan àmplia i variada que permet moltíssimes probabilitats fotogràfiques.

La imatge triada per a participar en el concurs està realitzada amb dron en una construcció industrial. La perspectiva que em va proporcionar aquesta eina em va permetre centrar-me en la idea geomètrica, la construcció d'un cercle, extreure l'element fotografiat del context que l'envolta, una idea minimalista però de grans proporcions."

 
Comments


bottom of page