top of page

Guanyadors del II Concurs de Fotografia de la Construcció

Primer premi i Accèssit "L'última línia"

1er premi Concurs de Fotografia de la Construcció Pol Viladoms "La última línea"
 

Autor: Pol Viladoms Claverol (Barcelona) · Arquitecte i Fotògraf autodidacta.


Data i localització de la foto: 17-jul-2022 Mojacar (Almeria)

Detalls: Hasselblad 500CM · ISO100 · Carl Zeiss Planar 80mm · 1/250 f11


"Arquitecte de professió i fotògraf autodidacta, fa ja alguns anys que vaig decidir combinar totes dues disciplines. M'ha interessat sempre la documentació del territori en el seu sentit més ampli; fent especial esment en l'arquitectura, com a símbol identitari i cultural.


Em vaig topar amb aquesta imatge de manera fortuïta anant amb cotxe per Almeria i vaig decidir parar en un edifici a mig construir al costat de la carretera. Vaig començar a caminar entre els pilars de formigó, sense saber molt bé què caminava buscant… I de sobte, va sorgir una composició de formes simples on tot semblava estar en el seu lloc. Un lapse del procés constructiu convertit en escultura, una imatge pictòrica de la relació entre l'ésser humà i la naturalesa en un món de futur inquietant i incert."

 

Segon premi "Bastida"

2n premi Concurs de Fotografia de la Construcció
 

Autor: Carlos González Sánchez (León) · Zelador a l'hospital de Lleó.


Data i localització de la foto: 22-abr-2023 Nuremberg (Alemanya)

Detalls: Sony DSC-RX100M6 · ISO125 · 134 mm · 1/250 f4.5

"El meu pare era fotògraf a Salamanca i, encara que tard, vaig començar amb la fotografia i ja no ho he deixat. L'any passat em van donar dos premis: El dia dels Museus del Museu de Lleó i una de les adquisicions de Cabina Madrid. Sempre m'ha encantat l'arquitectura i de fet tinc alguns amics arquitectes. Molta de la meva fotografia està enfocada a l'arquitectura d'alguna manera, i a la fotografia urbana. Per això m'agrada el concurs.

La fotografia "Bastida" és un clar exemple d'estar en el lloc i en el moment oportú. I encara que sembli "fer-me la pilota", quan vaig disparar li vaig dir a la meva filla que ja tènia la foto que enviaría al concurs d'arquitectura"

 

Tercer premi "AVE"

3er premi Concurs de Fotografia de la Construcció
 

Autor: Carlos de Cos Azcona (Soraluze - Guipuzkoa) · Inspector de fabricació en una empresa d'estampació en fred i fotògraf aficionat.


Data i localització de la foto: 7-jun-2023 Atxondo (Bizkaia)

Detalls: Nikon D850 · ISO100 · 175 mm · 1/1600 f2.8 "M'agrada participar en els concursos de fotografia, vaig saber d'aquest concurs en una pàgina i no ho vaig dubtar, el tema és super obert.


Em vaig decantar per aquesta fotografia perquè barreja les últimes tecnologies amb la tecnologia de tota la vida, "la humana". A més em va agradar l'ambient del cel que anunciava una tempesta que va arribar pocs minuts després el que encara fa més dur aquest ofici."

 




bottom of page