top of page

Reurbanització a Castellbisbal, finalista en la Biennal Internacional d'Arquitectura del Paisatge

Aquesta intervenció en el barri antic de Castellbisbal, ha estat seleccionada per a participar com a finalista en la XI Barcelona International Biennial of Landscape Architecture que promouen el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - COAC i la Universitat Politècnica de Catalunya , que tindrà lloc el proper mes de setembre de 2021.

Archs Constructora. Reurbanització a Castellbisbal, Biennal Internacional d'Arquitectura del Paisatge

L’actuació és la segona fase del projecte de transformació urbana del nucli antic de Castellbisbal. La intervenció se centra en la reurbanització de tres carrers amb amplades inferiors a quatre metres i amb característiques molt diferents dins el nucli antic.

Als tres carrers s’ha transformat la secció a plataforma única i s’han renovat els serveis urbans.

Al carrer d’Orient i a la plaça del Joc, a més, s’hi han creat unes petites places conformades per una seqüencia de grades jardineres per adaptar els desnivells i introduir elements de vegetació.


Al tram final del carrer de Sant Marc s’hi han disposat elements urbans per aprofitar l’espai com a plaça mirador.


Com en la primera fase, el paviment és comú a totes les actuacions. És un element neutre i estàndard que permet cosir la trama del nucli antic i, conjuntament amb la sistematització de la secció i dels materials, aconseguir una imatge que identifiqui el nucli antic.

bottom of page